Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

                     

                            

                             

                               

                           

        Wilma 13 år   Majja 12 år        Lotta 9,5 år     Moa 5 år           Falkor 7 år      Abby 4 år

         Avliden ;-(    Avliden ;-(                                      

Gott Nytt År

Fredag

Då var det återigen dags att önska alla zoominvänner och alla jag känner ett Gott Nytt År!

I kväll ska vi bort till vännerna J och M, vi kommer bli 22 personer!!!

Härligt att bli bjuden till vänner där antalet personer inte spelar så stor roll, till dom kan man ringa o säga att "-vi har 2 extra jourisar" till svar får man då: "-då är dom välkomna dom med",

Ytterligare kompisar som är jourhem kommer och dom har också med sig extrabarn/tonåringar  sånt är härligt

 

Väldigt många hundar blir det, om jag inte räknat fel så blir det 9 .

Systembolaget är avklarat och jag hittade mitt för tillfället favoritvin:

                   

Blev förvånad för det kostade bara 55 kronor

 

M bad mig hjälpa henne med lite lekar, ska sätta mig och skriva små lappar, alla ska ta en när dom kommer.... på dom kan det stå:

"Du ska minst 10 gånger under kvällen föreslå att alla ska spela Fia med knuff",  "Du ska minst 10 gånger under kvällen ropa undra om jag fått blåskatarr", Du ska minst 10 gånger under kvällen föreslå att alla ska gå och bada isvak"  Brukar kunna bli helt galna skratt av sånt för ingen vet om personen är helgalen  eller om dom fått en lapp med uppmaning.

Nu ska jag sätta fart och börja med alla lappar som ska skrivas.

Gott Nytt År på er önskar alla cockerpooer med flock.

                  

 

Fredagen den 31 december 2010 kl. 11:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [21] Kommentera detta inlägg

 

Brukskarlsklubben

Torsdag

Alla ni som håller på med hundar vet ju att det finns nåt som heter brukshundsklubben.

Nu tänkte jag även tipsa er om brukskarlsklubben, alla ni som har eller tänkt skaffa en  kan ha nytta av att läsa dessa instruktioner:

 

Rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben!

Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.
Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan. 

.

 

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

 

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!

Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.

Vi väljer att här presentera Skånerasen.

Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

 

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot.. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra.. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende.

Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

 

Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.

Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.

 

Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för..

Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.

Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik.

"Svenska Brukskarlsklubben"

 

 

 

 

Torsdagen den 30 december 2010 kl. 14:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

Hundkompisar

Onsdag

Kompisen M har tre hundar, Pepsi, Titsi och Molly, här är Pepsi och Molly (till vänster) tillsammans med Wilma, Majja och Lotta.

                 

Våra hundar har alltid gått väldigt bra ihop, Pepsi är nog 10 år, en steriliserad spansk hittehund, sen har dom Titsi (ej med på bild)hon är en 7-8 årig Bichon, sedan hennes dotter Molly en liten bichonkorsning på snart 2 år tror jag.

Men för några veckor sen så rök faktiskt deras lilla snart 2 åriga Molly ihop med min 3-åriga Lotta, dom kom hit o hälsade på så sa det bara grrrrrrrr o så gruffade dom ihop, ingen av dom andra hundarna brydde sig, Wilma o Majja borde hjälpt Lotta och Pepsi och Titsi borde hjälpt Molly men ingen av dom andra 4 hundarna gav dom en blick ens, nåväl jag satt ett ben mellan dom små odågorna o "läste lusen" av och morrade åt dom båda två, sen släppte vi ihop dom igen men när dom tittade på varandra så sa jag högt HOST !!  HM.......!!

 

Då kom dom genast på att oj då, den där hiskliga "tiken" blir arg om vi bråkar, sen var dom väldigt respektfulla mot varandra hela kvällen, när dom möttes i dörröppningen så tittade dom åt varsit håll

 

Sen häromdagen så träffades vi ute och släppte så klart ihop dom, inga problem dom lekte i en stor snöhög och hade kul ihop.

Fotade dom med mobilen:

                    

Undra just vad som hände, ok om det varit nåt ben eller grisöra inblandat men nåt sånt fanns inte framme, tilläggas kan att det var ytterligare 2 hundar här men dom brydde sig inte heller om deras "lilla kurr"

Jaja dessa två kommer att ses på nyår igen o nåde dom om dom inte uppför sig, då ska dom få med mig o göra

Så här snällt o fint ska dom sitta,  Jag tvingade Lotta att sitta bredvid Molly, rent demonstrativt så gäspar Lotta på bilden  

                          

 

Onsdagen den 29 december 2010 kl. 01:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Agilitytävling

 Tisdag

Fick en bild från valpköpare på Amigo som bor på Åland                                    

Han är lika gammal som Lotta och så himla snygg!!!!

Jag älskar hans färger, himla synd att han bor så långt bort.

Hans matte berättade att han skulle tävla i WINTER AGILITY GAMES om två veckor, det är Ålands största agility-tävling så dom var lite nervösa.

Vi ska självklart hålla tassar o tummar för att han sopar banan med alla andra vovvar.

 

Tisdagen den 28 december 2010 kl. 10:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Mycket gott vin "NATIVE"

Måndag

På julafton drack vi ett otroligt gott vin som vi fått:

                 

Jag har aldrig sett det på bolaget så man kanske måste beställa det, jag ska absolut beställa för det var otroligt gott.

Så letar ni efter något gott vin till nyår så kan jag verkligen rekomendera NATIVE

                

 

Måndagen den 27 december 2010 kl. 17:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Julafton och förlovning.

Lördag Juldagen

Julafton i går blev verkligen minnesvärd .

Alla våra barn med respektiven var samlade och mitt under julklappsutdelningen där jag agerade tomteutdelare så fick 23-åriga dottern ett brev, hon läste och vi andra tittade nyfiket på (våran utdelning tar låååååång tid för vi delar ut klapparna ett o ett o alla andra tittar på) det var ett romantiskt brev där pojkvännen frågade om hon ville dela resten av livet med honom, det var två kryssrutor ett med JA och ett till med JA! Så fort fram med en penna så hon kunde kryssa i en av rutorna

                 

Och där mitt bland allt julpapper så tog han fram ringen.......

Alla vi andra tittade så klart på och började hurra och lite glädjetårar fick nog alla i ögat.........

Det var som värsta romantiska filmen......

                

Ringen passade och dottern visade stolt upp den:

                

Så resten av kvällen blev rolig och stämningen var fnissig till max.....

Sen blev det test av ett nytt frågesportsspel som sonen fick och en del glögg slank ner i struparna

                 

Så det blev en mycket minnesvärd julafton för oss alla

                

 

Lördagen den 25 december 2010 kl. 11:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [22] Kommentera detta inlägg

 

Semlor!?

Torsdag

När jag var på Willys för att handla julskinka så hittade jag dessa i en kyldisk!?:

                      

Jag och stora jourtjejjen som var med blev verkligen förvånade

Jag kom i alla på att ta upp mobiltelefonen och fota dom för jag tyckte verkligen att det borde förevigas.........

 

Nåväl nu har städat ur ena jourbarnets rum, det tog ett antal timmar igår och halva dagen i dag den lilla har bott i 4 månader men packningen var GIGANTISK, fortfarande förvånad att vi fick in allt i bilen och bara behövde köra ett lass.

                     

NU borde jag väl börjat med Janssonen men jag orkar inte...... ringde 23-åriga dottern som sagt att hon skulle göra egna köttbullar o sa: vi skippar Janssonen va?  OK sa hon, sen sa hon: vi skippar mina köttbullar va?   Så nu har julbordet krympt ordentligt .

Ärligt så gillar jag inte mycket av julmaten.....sill, lax, ägghalvor  äter jag och det är ju precis det man äter till påsk o midsommar

Ena svärdottern o ena svärsonen + jag själv är inte förtjusta i julmat överhuvudtaget så vi får satsa på glöggen istället

Nej mina vänner nu ska jag sätta mig i soffan med en kall öl och KOPPLA AV.......Julen är ju helt sjuk med detta jäkt o dessa "måsten" tror jag ska bilda en klubb med mottot "våga vägra julen".

Ha en skön uppesittarkväll på er

 

Torsdagen den 23 december 2010 kl. 21:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Punktering

Tisdag

Drog i väg för lite julhandling på förmiddagen, kommer fram till Jysk och tittar på mitt däck.........bläää punka  inte helt platt men väldigt, väldigt lite luft kvar..... nåväl vad gör man om man är kvinna??

Nu svarar ni bergis "-man byter däck!! "

Ja så kanske vissa gör men jag gör det deffenitivt inte i snön och absolut inte när det är -17 grader (ska jag vara ärlig skulle jag inte ens gjort det om det var +20 grader )

Så jag ringer käre maken o frågar om det händelsevis ligger nån "laga punka på burk" i bilen men det gjorde det inte........hmf... jo jag kan ju ta en taxi hem säger jag men det går på minst 500:-......eller så får du komma med en burk.......2 sekunders tystnad o sen kommer ett "jag kommer"  Sån tur att jag råkade stå utanför Jysk, då handlar jag så länge sa jag..... så jag fick min handling o maken kom med stora burken, gulligt va?    Punkan fixad och däcket gick att rulla hem på                    

 

Tisdagen den 21 december 2010 kl. 23:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [18] Kommentera detta inlägg

 

Nya köksluckor

Måndag

Nu har jag fått nya köksluckor och lådor.

Jösses vad nöjd jag blev  Käns som ett helt nytt kök.

Jag måste verkligen rekomendera "Sörmlandskök"!!!!

Det gick fort, både försäljaren som tog mått och snickaren som kom o satt upp allt var snabba, passade tider och dessutom var det nog halva priset mot Härjedalskök som är dom mest kända på marknaden.

Snickaren satt upp alla luckor och lådor på 2 timmar och 5 minuter!

Här är bilder på gamla luckorna från 70-talet.

                  

 

Och så här blev det nu:

                

               

               

Kastrullskåpet bytte jag ut mot två höga lådor istället:

               

Så i dag var tomten här och gav mig ett nytt kök

 

Måndagen den 20 december 2010 kl. 22:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [25] Kommentera detta inlägg

 

Domherren

Söndag

Nu har vi en söt Domherre som spenderar flera timmar om dagen vid min fröautomat, det är ganska skygga fåglar som man nästan bara ser på vintrarna när dom vill ha mat. Domherren kan bli 18 år gammal stod det när jag läste om den i Wikipedia

                        

 

I fredags så fick 17-åringen och hennes kompis F ordna maten här hemma för 10 personer, hon fick 500:- och fick ordna allt själv, så klockan 5 fick hon pengar och dom fick gå och handla, klockan 8 var maten klar och vi kunde äta  både dottern och hennes kompis F går ju hotell o restaurang-linjen så det är bra att vi får lite nytta av deras kunskaper   . Gott blev det och det var skönt att ligga och slappa i soffan medans andra lagade maten

                       

 

Nu har jag ägnat några timmar åt att slå in julklappar, det fattas fortfarande ett antal så jag måste inse att jag måste in o trängas med folk igen...... Till den ena jourisen som nyss kommit vet jag fortfarande inte vad jag ska köpa  och maken har jag inte heller lyckats ordna något till

Tur att det är några dagar kvar till julafton.

 

Söndagen den 19 december 2010 kl. 11:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Tomtefräckis......

Lördag

 

Scrolla ner och se snoppen på tomten !!!

***

 

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Fortsätt, bara lite till..........

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Men herregud ...... hur gammal är du .... det finns ju ingen tomte !!!!!!! 

 

Lördagen den 18 december 2010 kl. 20:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

Lekte lite med hundbilder.

Fredag

Hittade en rolig sida där man kunde klippa o klistra in roliga saker på sina bilder.

Först gjorde jag en julbild på alla vovvarna där dom t.o.m fick julstrumpor och julgranskulor runt halsen

                

 

Sen gjorde jag bilder på vovvarna en o en, här får Lotta possera:

                

Här är min goa, knasiga lilla Majja:

                

Och självklart Mormor Wilma:

                

 

Sen kunde jag inte låta bli att låta tankarna fara iväg mot sommar och blommor, så några blombilder fick det också bli:

                

Även söta kaninen Harry vill ju vara med:

                

Ha nu en skön fredagskväll i snökaoset som återigen lamslår Sverige.

       

 

Fredagen den 17 december 2010 kl. 14:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [23] Kommentera detta inlägg

 

Oj vad det snöar.

Torsdag

Fick en söt mms-bild på "min" valp Sally som M träffade i stallet för några dagar sen, hon är glad sprallig och verkar trivas bra i stallet med hästar, här har hon legat o sovit i halmen:

                        

 

Sen kom det en bild från Umeå där Ronja bor, hon har fått ett nytt täcke med 

massa fina reflexer.

                       

Snön vräker ner nu, vovvarna ser ut som snöbollar när dom varit på tomten 5 minuter.

Häromdagen lyckades jag i alla fall få en bild på alla mina tre utomhuhus.

                       

Ha en skön torsdag i snöyran

 

 

Torsdagen den 16 december 2010 kl. 10:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Ljug inte för mamma!

Tisdag

Nu blir det lite visdomsord

Tom hade bjudit hem sin mor på middag. Under middagen kunde inte hans mor undgå att lägga märke till att Toms rumskompis Per var väldigt stor och ståtlig.

Hon hade länge misstänkt att de två var något mer än bara rumskompisar, så hon frågade sin son om det var så att de var mer
än kompisar. Men Tom förnekade det hela och försäkrade sin mor om att de bara var rumskompisar.

En vecka senare sa Per till Tom:
-Har du sett den vackra soppsleven i silver? Den har varit borta ända sen din mor var här på middag. Du tror väl inte att hon tagit den?

Tom trodde inte det men han skickade henne ett mail för säkerhets skull;

Kära mor, jag säger inte att du 'tog' eller 'inte tog' soppsleven men
det är ett faktum att den har varit borta ända sedan du var här på
middag. Hälsningar Tom.
Några dagar senare fick han svar från sin mor:

"Kära Tom, jag säger inte att du 'ligger' eller 'inte ligger' med Per,
men faktum är att om han hade sovit i sin egen säng hade han hittat
soppsleven för länge sedan. Hälsingar Mor. "

Dagens visdomsord : LJUG INTE FÖR MAMMA!

 

Tisdagen den 14 december 2010 kl. 14:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Självmordsbomare i Sverige!!

Söndag

Det är nog många bloggar som handlar om självmordsbombare i dag

Jag blir så jä*** förbannad, hur fasen kan dom komma hit och hota oss i Sverige.

Brevet till SÄPO:

          

Om nu någon vill rita en teckning av Mohammed som Lars Vilks så borde vi svenska folket banne mig gå ut o rita teckningar allihopa i ren protest!!!!!!!

Alla dagstidningar i hela sverige borde publicera karikatyer på varenda sida, dom ska banne mig inte kunna hota oss

Jag har ju t.o.m haft en valp som jag döpte till Mohammed,

här är han: (trots att man inte får avbilda "profeten")

            

Men bara för det så ska varenda valp i det här huset döpas till Mohammed 1, Mohammed 2, Mohammed 3 o.s.v

Sverige och svenskarna SKA/BORDE inte gå att hotas...

Nåväl vi är av med en i alla fall, att han dog är inget att ens beklaga däremot så var det tur att ingen oskyldig kom till skada

Tragiskt att vi inte ska kunna gå säkra för sånt här idioti!!

            

(bilden tog jag från Aftonbladet)

 

Söndagen den 12 december 2010 kl. 15:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Julklappar

Lördag

Borde ge mig ut och leta julklappar men det är ju hysteriskt att försöka tränga sig fram någonstans

Förra helgen så åkte maken och jag runt lite vi besökte Media Markt, Rusta, Coop men på varenda parkering så stod det TRAFIKVAKTER!!!!

Coops stora parkering i Bromma var så full så parkeringsplatserna var fulla och parkeringsvakter stod o dirigera trafiken.....

Några klappar fick vi ihop i allafall, till våra stora barn kan jag inte skriva vad vi köpte för dom är här inne och läser ibland

               

Till en av våra små jourisar som är 11 år får det bli nagellack, mascara och videofilm, till 9-åriga jourisen får det bli videofilm och lite lego. H*n är en otrolig legofantast och kan bygga i timmar.

                

Har även en äldre tonårsjouris som jag inte har en aning om vad som kan passa...... inget smink används, vet ju inte ens om h*n är kvar till jul   

Vad jag ska köpa till   har jag inte en susning om......

Har ni några bra förslag?

 

Vi har vidarutvecklat våra utsmyckningar av pepparkakor,  jag var o köpte "tårtpynt" så nu sitter mina små jourisar och gör vackra pepparkakor med glasyr och sätter fast lite tårtpynt i glasyen

så här fina blir dom nu och perfekt för jourisarna att ge bort egen-garnerade pepparkakor till sina nära o kära.

             

             

             

 

Lördagen den 11 december 2010 kl. 12:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Erbjudande till alla zoominläsare

Fredag

ERBJUDANDE!!!!

Vi garanterar en kraftig viktminskning innom 5-10 dagar.

För endast 295:- + frakt får du 50 cl magiskt vatten från en liten insjö i Sveriges norra inland med fantastiska egenskaper.

Missa inte detta:

över 8000 personer har redan provat med enastående resultat.

 

Ring Östersunds kommun för mer info.

 

Fredagen den 10 december 2010 kl. 19:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Trött

Fredag

Sovit 3 timmar i natt och är lite småtrött, men som tur är så har vi mycket  hemma.

Halv 12 i natt ringer soss och frågar om jag kan ta ett barn på momangen, -njeae vi har fullt svarade jag, men efter 1 minut hör jag mig själv säga "-OK då men ge mig 30 minuter så jag hinner bädda en säng och flytta över ett barn till ett annat rum", att jag svarade så mitt i natten beror nog på att vi ätit så mycket pepparkakor och blivit för fjantigt snälla .  

Ska sluta köpa mer pepparkakor tror jag.......

         

Nä i dag blir det mycket skjutsningar, telefonsamtal + att jag MÅSTE åka in till nåt centrum o köpa nya täckbyxor till ena   som kom hem igår med täckbyxor som det bara var trasor kvar av!! (Hur lyckas dom små?) .

Vovvepromenaden får jag hoppa över, får muta något barn i eftermiddag att ta en långpromenad med vovvarna.

Ha en skön fredag.

 

Fredagen den 10 december 2010 kl. 10:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Cockerpoo

Onsdag

Nu har Wilmas halvsyster Gilda åkt hem, hon är ett år äldre än Wilma och är så mysig att ha här hemma.

Här är Wilma och Gilda, visst är dom lika? (förutom att Gilda har längre päls)

                   

                   

Så här lycklig blev Gilda när hennes husse kom och hämtade henne:

                  

                   

Det är faktiskt Gildas förtjänst att jag är helt insnöad på Cockerpoo, på mitt förra jobb så kom jag ut i fikarummet och där satt en 5-månaders cockerpoovalp........jag slängde mig så klart på golvet och frågade vad det var för blandning, att det var en blandning förstod jag, Gildas matte C (som jag då inte kände) berättade att det var en cockerpoo..... (jag hade faktiskt läst om dom på nätet men aldrig träffat någon) där på golvet i personalrummet bestämde jag mig:

"-ska jag ha någon mer hund så ska det vara en sån" (hade då en 13 årig groendael hemma som började tackla av, + att jag hela livet haft renrasiga hundar och varit med i SKK.....:-)) .

Där i personalrummet fick jag telefonnr till Gildas uppfödare, en timme senare ringde jag henne. Jo uppfödaren planerade en kull med samma pappa som Gilda hade, MEN hon hade kö på ca 20 stycken.....

jag ställde mig i kön så klart.... o ringde o tjatade med jämna mellanrum,  nån månad senare fick jag ta bort min gamla Groenendael och var alltså hundlös för första gången på många år.........

nån månad senare så föddes cockerpookullen........ och en tik blev min...

(tjat kan löna sig ;-)    Så jag har Gilda att tacka för att jag blev en "cockerpoo-nörd"  så Gilda har en speciell plats i hjärtat.

   

 

Onsdagen den 8 december 2010 kl. 17:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

Perfekt väder

Tisdag

I dag var det verkligen "perfekt väder" för hundpromenad, -4 grader och ganska vindstilla. Har även Gilda här som är Wilmas halvsyrra och ett år äldre, hon passar in i flocken och bara ÄR.... hon och Wilma fick vara lösa mestadelen av promenaden till Majja och Lottas frustation, men att ha 2 lösa åt gången får räcka.

Är det plus grader så får vovvarna stora snöbollar på sig, och är det för mycket minusgrader och blåst så är det inte något nöjje att gå ut med hundarna.  

Men -4 grader är toppen, så kan det få fortsätta vara  (om det nu måste vara vinter överhuvudtaget )

Tassavtryck i snön som jag fotade med telefonen ;-)

                

Nej nu ska tvätten hängas, sen ska jag på ett möte klockan 14 och sen i kväll så är det dags för handledning..... vart tar dagarna vägen??

Handledningarna för oss jourfamiljer brukar vara väldigt intressant, man tror hela tiden man varit med om det mesta men här disskuteras  om fall som man inte i sin vildaste fantasi trodde existerade, men det gör det i allra högsta grad.

Tur att många av våra vänner också är jourhem/familjehem för nånstans blir man så luttrad.

Just nu så har en hel del av våra vänner ensamkommande flyktingbarn, men minst 75% av dessa är antingen "ankarbarn" eller äldre än 18 år fast dom uppger att dom är 16 år.

Vet ni vad "ankarbarn" är? Jag visste det inte innan jag började med jourbarn, men Ankarbarn är en benämning på ensamkommande barn som söker uppehållstillstånd i ett land, där avsikten är att även anhöriga ska kunna få uppehållstillstånd genom anknytning till barnet. Benämningen kommer av att barnet blir den person som juridiskt förankrar sin familj i det nya landet.

I en undersökning av Integrationsverket framkom det att 87 procent av barnen som fått uppehållstillstånd visste var föräldrarna var trots att dom uppger motsatsen.

 

 

 

Tisdagen den 7 december 2010 kl. 12:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Måndagskul

Måndag

Det är nyttigt att skratta så här får ni en liten måndagshistoria:

Den 75-årige pensionerade kyrkoherden var på sin årliga hälsoundersökning. Alla tester kom tillbaka
med normala resultat och doktorn gick igenom dem tillsammans med honom.
— Ja du Johan, allt ser bra ut fysiskt. Hur har du det mentalt och känslomässigt? Är du lugn och
nöjd med dig själv. Och hur har du det med tron nuförtiden?

— Gud och jag har en väldigt fin relation. Han vet att jag ser dåligt nu för tiden, så han har fixat så
att när jag går upp mitt i natten till toaletten så: Poff! — tänds ljuset! Och när jag har kissat klart så:
Poff! — slocknar det igen!

— Fantastiskt! Det låter ju väldigt bra, sa doktorn.

Några dagar senare ringer han till Johans fru:
— Goddag Anna. Johan har verkligt fina värden och verkar må bra på alla sätt. Anledningen till att jag
ringer är hans relation till Gud. Är det verkligen sant att när han går upp för att göra sina behov på
natten så - Poff! - så tänds ljuset på toaletten och när han är klar så - Poff! - släcks det igen?

Johans fru suckade:
- Den gamla token. Han har börjat pissa i kylskåpet igen!

 

Måndagen den 6 december 2010 kl. 09:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Änglavakt

Lördag

Sonen hade änglavakt IGEN!!

Han körde motorvägen i "BARA" 110 km fick kast på bakdelen och körde rakt in i ett vajjerräcke, tack o lov för vajjerräcken som har räddat många liv, så att man inte kommer ut i motgående körfält.

Jag förstår verkligen att bilförsäkringarna är 3x så dyra för ungdomar.....

Nåväl bilen är bara att skrota och den hade bara trafikförsäkring men sonen lever och mår bra vilket är huvudsaken, jag tackar hans skyddsängel  som gjorde ett bra jobb i natt.

               

              

              

              

 

Lördagen den 4 december 2010 kl. 12:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [20] Kommentera detta inlägg

 

Kristyr och pepparkakor

Fredag

När mina jourbarn inte har något o göra så köper jag Kristyr i tub i okika färger och en burk pepparkakor

Sen är dom sysselsatta i flera timmar med att dekorera pepparkakor

Så här fina blir dom och dessutom äter dom med andakt:

               

               

 

Fredagen den 3 december 2010 kl. 09:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [18] Kommentera detta inlägg

 

Ni var bra på gissa

Torsdag

Jösses vad ni var duktiga på gissa, ska komma på nåt svårare till nästa gång, endå så "testade" jag bilden på "pudelvippan" i natt på msn och hon hade ingen aning om vad det föreställde.

Men självklart så är det en fågelmatare med nötter  jag tycker så synd om fåglarna nu i kylan så jag har köpt massor med fågelmat, en morgon när jag gick ut på altanen så var det slut i behållaren o fåglarna satt vid altanfönstret o psyka mig till dom fick påfyllt

         

         

         

Förra vintern räknade dom med att 40% av småfåglarna strök med för att det var så kallt så nu gäller det att dom får lite hjälp eftersom vi gärna vill höra fågelkvitter i vår

 

Torsdagen den 2 december 2010 kl. 17:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Gissa bilden

Torsdag

Ni är så duktiga på gissa allihopa men nu ska vi se om ni kan den här bildgåtan:

               

Vad tror ni den föreställer?

Svaret kommer på fredag och vinnaren får ära o berömmelse så klart

 

Torsdagen den 2 december 2010 kl. 00:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Det var Majja som åt upp nätet......

Onsdag

I fredags så åt vi kassler, vovvarna älskar lukten av det, nåväl jag klippte bort hela nätet på 1,5 kg kassler och slängde i soporna sen tänkte jag inte mer på det utan ser efter 10 minuter att dörren är öppen under diskbänken och soppåsen ligger omkullvält.....kasslernätet borta!!!!!!!!

Visste av erfarenhet att det INTE var Wilma, så Lotta eller Majja var den som var skyldiga  till terrordådet, båda såg lika oskyldiga ut där dom låg..........

Man blir ju lite orolig för ett stort kasslernät skulle ju kunna trassla in sig rejält i deras små magar o tarmar så jag såg framför mig hur jag akut fick åka till  för en stor bukoperation.

Jag har försökt hålla koll på dom  sen i fredags, dom har fått mat som vanligt men med extra mycket solrosolja i men inte hittat något  med nät i

Men så i natt hörde jag hur Majja spydde (vilket hon aldrig brukar göra) och ut kom en stor klump med ett kasslernät i

Vilken lättnad.... men ganska otroligt att nätet legat i magsäcken 5 dgr och inte vandrat vidare till tarmarna, Majja har varit precis som vanligt, ätit o   som vanligt under dessa dagar.

Så glad att mina vovvar har "plåtmagar" och att vi slapp veterinärer och operationer

Här är den skyldiga lilla terroristen med plåtmagen:

                  

 

Onsdagen den 1 december 2010 kl. 12:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

Den här sidan tillhör

Wilma, Majja och Lotta

3 cockerpooer i           

3 generationer! 

Glöm inte bloggen och gästboken

 

 

 

Letar du en trevlig cockerpookille till avel så har vi Falkor

 

 

Han är så klart ögonlyst, patella och hjärtundersökt UA 2011-03 och

2013-03.

Han är 39 cm hög och väger ca 10 kilo. En mycket trevlig hane

 Är du seriöst intresserad av att köa och eventuellt köpa valp så kan du läsa mer här:

 http://wilmas.zoomin.se/index/91864.html

 

Här kan du läsa mer om Wilma:

http://wilmas.zoomin.se/index/7878.html

 

Här kan du läsa mer om Majja:

http://wilmas.zoomin.se/index/87639.html

 

Här kan du läsa mer om Lotta:

http://wilmas.zoomin.se/index/87643.html